Riscuri COVID-19 înainte de naștere: Ce trebuie să știi

Pentru viitoarele mame, perioada de așteptare aduce cu sine o serie de preocupări, iar contextul actual al pandemiei de COVID-19 adaugă un nivel suplimentar de complexitate. În acest articol, vom explora riscurile asociate cu COVID-19 înainte de naștere și ce informații trebuie să știi pentru a te proteja pe tine și pe bebelușul tău în curs de dezvoltare.

Riscurile COVID-19 în Timpul Sarcinii

 1. Riscul de Complicații: Studiile indică faptul că femeile însărcinate pot avea un risc mai mare de a dezvolta complicații severe în cazul infectării cu virusul SARS-CoV-2.
 2. Posibilitatea Transmiterii Verticale: Există o preocupare cu privire la posibilitatea transmiterii virusului de la mamă la făt în timpul sarcinii sau în timpul nașterii.
 3. Impactul Emoțional: Pandemia poate contribui la stresul și anxietatea viitoarelor mame, având un impact asupra sănătății mentale și emoționale.

Măsuri de Prevenție pentru Viitoarele Mame:

 1. Evitarea Expunerii: Redu la minim expunerea la locuri aglomerate și menține distanțarea socială pentru a evita riscul de infectare.
 2. Igienă Riguroasă: Spală-ți frecvent mâinile cu apă și săpun, utilizează dezinfectant pentru mâini și evită atingerea feței cu mâinile nespălate.
 3. Purtarea Măștii: În situațiile în care distanțarea socială este dificilă, poartă o mască pentru a proteja împotriva transmiterii și recepției virusului.

Consultarea Medicului în Timpul Pandemiei:

 1. Discuții Deschise: Comunicarea deschisă cu medicul tău este esențială. Discută cu el despre orice îngrijorare sau întrebare legată de COVID-19.
 2. Consultații Online: În cazul în care deplasarea la cabinetul medical pare riscantă, discută cu medicul tău despre posibilitatea consultațiilor online.
 3. Urmărirea Sfaturilor Autorităților: Urmează sfaturile și recomandările autorităților de sănătate publică pentru a te asigura că iei măsurile adecvate de protecție.

Impactul Psihologic și Sfaturi pentru Gestionarea Stresului:

 1. Gestionarea Anxietății: Identifică tehnici de gestionare a stresului, cum ar fi meditația sau respirația profundă, pentru a-ți menține echilibrul emoțional.
 2. Conexiune Socială: Menține legătura cu prietenii și familia prin mijloace online pentru a evita izolarea socială.
 3. Asigurarea Suportului Emoțional: Caută suportul unui profesionist în sănătate mentală sau discută cu persoanele apropiate despre emoțiile tale.

Testarea și Vaccinarea în Timpul Sarcinii:

 1. Testarea pentru COVID-19: Dacă prezinti simptome sau ai fost expusă la virus, informează imediat medicul pentru a discuta despre testare.
 2. Vaccinarea: Discută cu medicul tău despre opțiunile de vaccinare și avantajele și riscurile asociate în timpul sarcinii.

Concluzie: Informații Esențiale pentru Protejarea Sarcinii

În concluzie, informația este cheia protejării tale și a bebelușului în timpul pandemiei. Respectarea măsurilor de prevenție, consultarea regulată cu medicul și gestionarea eficientă a stresului sunt esențiale pentru a trece cu bine prin această perioadă. Fii informată, fii precaută și amintește-ți că resursele medicale și de sprijin sunt disponibile pentru a-ți oferi suportul necesar.

About the Author: Admin

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *